Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Dit heb je nodig tijdens je fietsvakantie!

Weet je wat vroeger een droom was van mij? Op fietsvakantie gaan! Zonder dollen! Ik had dat idee helemaal in mijn hoofd uitgewerkt. Want wat had je nou helemaal nodig? Ik zag mezelf mijn fietstassen vullen met kleding en snacks voor onderweg. Een picknickmand voorop met een leuk kleed en dan fietsen van herberg naar herberg. Mijn ouders vroegen mij dan wel eens “maar met wie ga je dan?”. Daar had ik even niet over nagedacht, want het was duidelijk dat dit niet met hen zou zijn. Stoer zei ik dan “alleen!”. Je raad het wellicht al, die fietsvakantie is er helaas nog nooit van gekomen, maar wat heb je nou precies wel allemaal nodig als je op deze manier op reis zou willen gaan? Ik vertel het jullie graag, lees je mee?

Als ik van mijn eigen droom uitga en zou gaan fietsen van hotel naar hotel, (want kamperen is toch niet helemaal mijn ding) dan heb je natuurlijk een stuk minder ballast nodig. Iedere fiets zou in principe geschikt zijn. Wel is een fiets met versnellingen en een bagagedrager voor en achter aan te raden.

Het is ideaal om grote fietstassen achter te kunnen hangen en een mand/tas voorop te kunnen plaatsen. Zo kun je veel meenemen. Natuurlijk moet je je fiets uitrusten met een bandenplakset, een reserve binnenband en kettingolie. Gelukkig zijn er in Nederland overal fietsenmakers te vinden. Mocht er echt wat zijn kan je in nood altijd ergens terecht. Ook is het fijn om een bidonhouder te plaatsen zodat je onderweg makkelijk kunt drinken en is het verstandig om je fietsverlichting te controleren. Mocht je twijfelen over het weer dan is het verstandig om ook beschermhoezen voor je bagage aan te schaffen. En als laatste, niet te vergeten, een telefoonhouder voor op je stuur. Zo kun je de route goed in de gaten houden en fiets je niet verkeerd.

Maar wat trek je nu precies aan op de fiets? Het allerbelangrijkste is dat de fietskleding lekker zit. Het meest frustrerende is dat je je onderweg stoort aan een knellende broek of een omhoog lopend shirtje. Ik zou dan ook kiezen voor een fietsshirt wat sneldrogend is. Handig als je wellicht een beetje bezweet raakt. Ook is een fietsjack, regenjack, overschoenen, korte en lange broek en ja ja, hier komt ie, een fietshelm verstandig om mee te nemen. Je hoeft heus niet van alles 4 stuks mee te nemen. De meeste hotels bieden een was service aan waardoor je tussendoor wellicht een wasje kunt draaien. Als je in de avond een beetje gezellig voor de dag wilt komen als je gaat eten dan raad ik aan om bijvoorbeeld 1 broek, 1 rok en 3 shirtjes , slippertjes en gympen in te pakken. Zo kun je eindeloos combineren zonder je een bult te slepen.

En ja, wij vrouwen willen het liefst onze hele beautycase meenemen, maar dat is helemaal niet nodig. Hou het simpel en kijk wat je echt nodig hebt. Ik raad aan om de grote flessen thuis te laten. in de plaats kun je shampoobars en bodybars meenemen. Dit scheelt een hele hoop ruimte. Verder is zonnebrand wel een must! Neem daar gerust een grote fles van mee, maar hou het verder bij miniaturen. Een deodorant, tandpasta en bodylotion zijn allemaal in kleine varianten te koop. Daarnaast is het handig om een kleine ehbo doos mee te nemen voor de eerste hulp onderweg en uiteraard je persoonlijke producten zoals medicijnen, lenzenvloeistof extra lenzen en je bril mocht je deze dragen. Als laatste, en ik zou het bijna vergeten, een zonnebril. Je ogen hebben met veel buitenlucht en zon ook bescherming nodig.

Zijn jullie wel eens op fietsvakantie geweest? Zo ja, waar en hoe hebben jullie dit ervaren? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Dat vinden wij leuk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .