Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Dit is waarom we allemaal vaker op een trampoline moeten springen

Wie wordt er nou niet vrolijk van? Springen op een trampoline! Vroeger vond ik het fantastisch, lekker bouncen op de trampoline, maar naarmate we ouder worden verliezen we vaak dat beetje enthousiasme, dat “gekke” en zullen we als volwassene niet zo snel meer staan te springen tussen alle jonge kinderen. Super super zonde! Want van lekker springen word je helemaal blij én gezond!! Want al dat springen is super goed voor je lijf. Ik vertel jullie graag meer over deze andere manier van sporten, lees je mee?

Voor sommige mensen is de sportschool een ideale plek om te ontladen, anderen vinden het lekker om de hardloopschoenen aan te doen. Maar er zijn genoeg mensen die denken, dat is allemaal niets voor mij en ik wil iets anders. Tegen deze mensen zou ik willen zeggen “wijk eens af van de standaard fitness apparaten en sportmogelijkheden en probeer de trampoline eens. 

Nu kun je natuurlijk, als je een tuin hebt, direct een super grote trampoline plaatsen. Eentje waar je salto’s op kunt maken, en waarbij de buren je boven de schutting zien uitkomen, maar je kunt ook “klein” beginnen en een trampoline aanschaffen die gewoon bij je in de woonkamer kan staan en welke je makkelijk kunt opbergen als je hem niet gebruikt. Maar waarom is het sporten op een trampoline nou zo leuk en gezond? Ik zet het voor je op een rijtje.

  • Het springen op een trampoline is minder belastend voor je rug, knieën en gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen;
  • Doordat je je stofwisseling activeert door het springen heb je een hoge vetverbranding;
  • Het helpt tegen depressie en concentratieproblemen;
  • Het springen versterkt rug- en buikspieren;
  • Trampolinespringen is een hele leuke sport en je wordt er vrolijk van;
  • Je kunt een hele intensieve workout doen op de trampoline maar je kunt er ook voor kiezen om te lopen of te joggen. Ideaal omdat je zo je knieen ontlast;
  • Het is leuk om samen met je gezin te sporten. Sommige kinderen hebben net een beetje stimulans nodig om achter de tv vandaan te komen. Op een speelse manier komen ze toch aan beweging, zeker als ze zien dat “mama” ook helemaal los gaat.

Je zult het wellicht niet verwachten maar de resultaten zijn super. Het lijkt zo “makkelijk” maar geloof me, het zweet zal op je bovenlip staan. Je uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht, snelheid en coördinatie zal ontzettend vooruit gaan en doordat je zoveel calorieën verbrand zal de weegschaal ook goed voor je zijn.63

 

Al met al een sport dat niet als sport voelt, maar gewoon als fun! En dat is hoe je je zou moeten voelen bij het sporten. Dat je met een lach van de trampoline stapt en denkt, YES! Heb jij wel eens een trampoline workout gedaan? En hoe voelde jij je erbij? Ik ben reuze benieuwd! Laat het hieronder achter in de reacties.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .