` WORKOUT: Dit zijn dé 9 workout trends van 2021! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Dit zijn dé 9 workout trends van 2021!

Deze tijd vraagt om bijzondere maatregelen op het gebied van sport. Zo hebben we met z’n allen veel meer thuis gesport of buiten op gepaste afstand. Maar wat gaat er in 2021 gebeuren? Zal het vaker geïntegreerd worden in ons dagelijks leven? Zal onze werkgever meer investeren in een goede oplossing om de gezondheid van zijn werknemers te waarborgen? Kortom wat zijn de verwachtingen en trend op het gebied van beweging in 2021, lees je mee?

We gaan vaker op het werk sporten

Veel (grotere) bedrijven zullen daarom zelf een interne sportschool gaan gebruiken om hun werknemers van een betere gezondheid te voorzien en zo in te spelen op de tijd en aandacht van hun werknemers. Het is natuurlijk veel efficiënter om gelijk voor of na werk te sporten en je houd heel veel tijd over voor andere dingen. 

We creëren vaker een home gym

Omdat sportscholen in 2020 maandenlang gesloten waren en dit nu weer het geval is, is het geen verrassing dat veel fitnessliefhebbers meer tijd en geld hebben geïnvesteerd in het creëren van trainingsruimtes thuis. Zo kun je makkelijk een omgeving creëren die aansluit bij je eigen training behoeften en je vermijd tijdverspilling van het reizen naar de sportschool.

Verbinding tussen lichaam en geest

Yoga en Pilates zijn al populair en blijven dit nog steeds, mede omdat hierin wordt gewerkt aan het lichaam en geest. We verlangen meer naar mentale ontspanning en dit kan komen door werkgerelateerde stresss, thuisonderwijs met kinderen, financiele problemen en gezondheidsangst in verband met de pandemie. Progressieve spierontspanning, op mindfulness gebaseerde stressvermindering, meditatie, mindfulness en biofeedback zijn enkele van de andere manieren om de verbindingen tussen lichaam en geest te versterken en een positief welzijn te bereiken.

Steeds meer online workout mogelijkheden

Online training is blijvend en door de pandemie is dit in een stroomversnelling geraakt. We doen het nu vaker en het kan gewoon thuis of in je home gym plaats vinden. Je vindt online ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van online lessen, of het nu gaat om HITT, zumba, bodyshape of yoga. Deze en nog veel meer lessen kun je makkelijk online terugvinden via de sportscholen die dat – nu ze dicht zijn – online stimuleren of via betaalde of gratis online workout platforms waar je uit meerdere workouts kunt kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos, wel moet je zelf de nodige tijd en motivatie opbrengen om dit in je thuisomgeving te doen.

Persoonlijke begeleiding wordt steeds meer gewaardeerd

Een geweldig manier om je nog meer thuis te motiveren is een één op één training. Gewoon bij je thuis of lekker buiten samen trainen. Wel op afstand natuurlijk. Zo kun je de nodige motivatie krijgen en een programma wat precies op jou afgestemd is. En wie wilt dit nu niet? Let’s go!

Buiten trainen blijft een goede uitlaatklep

Buiten loop je in deze tijd minder risico dan binnen en bovendien is wat frisse lucht voor iedereen goed voor de gezondheid. Door de lockdown die je steeds meer mensen buiten trainen, eerst nog in bootcamps maar dat mag nu helaas niet meer. Buiten sporten is ideaal om je hoofd leeg te maken en even lekker te knallen. Ga heerlijk hardlopen, wandelen in de natuur, oefeningen doen of indien later mogelijk met kleine groepjes traininen of een heerlijke bootcamp doen.

We bewegen steeds meer met de juiste techniek

We hebben het niet alleen over fitnesstrackers en smartwatches, maar ook over hartslagmeters en gps-trackers (voor het in kaart brengen van fiets- en hardlooproutes). De gegevens zijn specifiek op jouw afgesteld en helpen je om je doelen te verwezelijken. In de toekomst zullen we steeds meer techniek terugzien om onze gezondheid en sportprestaties bij te houden en ons zo te motiveren om onze doelen te behalen die we voor ogen hebben.

Snelle doelgerichte workouts met HITT

Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) was al heel populair in 2020 en dit zal doorgaan tot 2021. Deze techniek verbrandt snel calorieën en kost aanzienlijk minder tijd dan reguliere oefeningen, waardoor het aantrekkelijk is voor drukke mensen. Het is ook heel toegankelijk om thuis te doen, omdat het weinig ruimte en beperkte apparatuur nodig heeft.

Speciale trainingsprogramma’s

We zien steeds meer speciale trainingsprogramma’s terug, waarbij je een dag lang gecoacht wordt op het gebied van beweging. Er wordt dan gekeken naar wat het beste voor jouw lichaam is en aansluit bij jouw wensen, conditie, kracht en mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen. Zo krijg je in een dag tijd alle kennis om dit vervolgens verder op te pakken en vast te houden.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment