Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Doe ik dit jaar wel mee met de Nijmeegse vierdaagse?

Wat niet veel mensen van mij weten is dat ik mezelf al een aantal jaren achter elkaar heb aangemeld voor de Nijmeegse vierdaagse. Jaar in jaar uit kijk ik altijd op tv naar alle verslagen van de vierdaagse en ik denk dan altijd “dat ik wil ook een keer ervaren”. De afgelopen 2 jaar heb ik mezelf dan ook ingeschreven voor de wandeltocht der wandeltochten maar helaas ben ik steeds uitgeloot. Maar ik weet zeker dat er ooit een positieve reactie komt, en dan kan ik volop aan de bak met de voorbereidingen. Want die moeten er uiteraard wel zijn. Hoe ik me zou voorbereiden? Dat vertel ik je graag, lees je mee?

Ik denk dat iedereen wel kan begrijpen dat je niet zomaar 4 x 40 km of 4 keer 50 km loopt. Nee, daar gaan behoorlijk wat trainings wandeltochten aan vooraf. Het is een behoorlijke aanslag voor je lichaam om in een korte tijd zoveel kilometers in je benen te zetten. Daarom denk ik dan ook dat het belangrijk is om je  trainingen langzaam op te bouwen en zo naar het grote aantal kilometers toe te lopen. Daarnaast is het heel handig om er zo achter te komen welke wandelschoenen voor jou het prettigst zitten. Voor de een zullen dit goede bergschoenen zijn, voor de andere goede gympen. Maar ja, je ziet ook wel mensen op klompen de finish over komen. Ik denk toch niet dat dat wat voor mij zou zijn.

Qua lopen zit ik wel goed. Ik ben dol op wandelen en loop voor mijn plezier stukken van 10 of 15 kilometer. Maar ga je langere afstanden lopen dan moet je aan zoveel meer denken. Bijvoorbeeld aan de kleding die je aandoet, of de rugtas die je mee wilt nemen zodat je je eten en drinken goed kunt meenemen. Goed zittende kleding is van essentieel belang. Kijk goed waar je je prettig in voelt en zorg vooral dat je je kleding niet voelt zitten, dat het nergens knelt of irriteert. Je wilt natuurlijk niet dat je zonder blaren de vierdaagse doorkomt maar vervolgens wel moet afhaken door pijnlijke schuurplekken aan je benen. Wat betreft een rugzak is een compacte lichtgewicht rugzak het meer handig. Hier kan voldoende in voor de dag maar je hebt niet direct het gevoel dat je enorm aan het sjouwen bent. Houd er tenslotte rekening mee dat je onderweg te eten/snoepen en drinken krijgt van al die mensen die je aan het aanmoedigen zijn.

Essentiële benodigdheden voor een geslaagde vierdaagse: doorzettingsvermogen, goede schoenen, goed zittende kleding en uitrusting en bovenal een goed humeur!

Hebben jullie wel eens meegedaan aan de Nijmeegse vierdaagse? Of zouden jullie het net zoals ik graag nog eens willen doen? Laat het ons hieronder in een reactie weten.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .