Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Hoe kun je tijdens je vakantie toch actief blijven?

Het is zomer, de dagen zijn lang en warm en het is op zulke dagen veel leuker om heerlijk met vrienden, vriendinnen of familie op het strand te liggen dan dat je jezelf in het zweet werkt in de sportschool. Maar ook op het strand kun je trainen, zonder dat je het echt als trainen zal zien. En nee, dan bedoel ik niet het trainen van je bovenarmen omdat je je drankjes naar je mond aan het liften bent. Benieuwd naar de gave strandactiviteiten die je kunt doen, lees dan snel verder.

Ik ga behoorlijk vaak naar het strand. Nu heb ik de mazzel dat ik in Den Haag woon en daardoor dicht bij de zee woon waardoor dit ook mogelijk is. De meeste mensen komen naar het strand om te smeren en te keren, lekker bakken en braden. Maar juist in de zomer is het leuk om het strand ook “actief” te gebruiken. Graag geef ik je mijn top 5 van strandactiviteiten waardoor je lekker actief en in shape kunt blijven in een zomer van barbecues, cocktails drinken en oneindig genieten.

Zwemmen

Het ligt een beetje voor de hand, maar de meeste mensen blijven heerlijk dobberen als zichzelf net in de koude noordzee hebben gegooid om af te koelen. Maar zwem eens even lekker 10 tot 15 minuten. Zwemmen in zee is een stuk zwaarder dan in een zwembad. Er is sprake van golfslag en wellicht een klein beetje stroming waardoor je lichaam flink zal moeten werken. Let op dat je niet te ver weg zwemt en altijd aan de kuststrook blijft. In zee zorg ik dat ik ten aller tijden de grond kan raken, al is het maar op mijn tenen. Merk ik dat ik moe word of kramp krijg dan kan ik altijd gaan staan. In de winter kun je ook makkelijk buiten zwemmen, mits je een wetsuit aantrekt, anders is het vrij koud om te zwemmen.

Frisbeeën

Het is niet alleen hartstikke leuk om te doen maar het is ook een goede arm workout. En als je net zo slecht bent in frisbeeën als dat ik ben wordt het vanzelf een full body workout omdat je steeds moet bukken en strekken om dat ding uit het zand te vissen.

Strandwandeling

Een strandwandeling maken we allemaal wel eens. Maar laten we direct toegeven dat we dit altijd in het “harde” zand doen pal aan de zeelijn. In dit harde zand zak je namelijk niet weg wat het lopen veel makkelijker maakt. Ga eens even een heerlijke strandwandeling maken van 30 minuten tot 1 uur in het rulle zand. Dat is ploeteren en een perfecte workout voor de benen, billen en buikspieren.

Suppen

Suppen is niet meer weg te denken uit het strand beeld. Suppen is verschrikkelijk moeilijk al ziet het er ontzettend makkelijk uit. Je denkt, dat doe ik wel even. Hup op de knietjes op de plank en dan gewoon gaan staan. Nou, zo makkelijk is het nog niet. Het vraagt veel kracht in de benen, een enorme controle over je core en je traint er echt je volledige lichaam mee. Spierpijn gegarandeerd als je een uurtje gaat suppen. Als de zee nog een beetje fris is, zorg er dan wel voor dat je dames wetsuit aantrekt zodat je niet onderkoeld raakt in de zee.

Beachvolleybal

Een van mijn favorieten en dat is beachvolleybal. Ploeteren door het rulle zand, duiken naar de bal , super veel lol hebben met degene waar je mee speelt en daarnaast ook nog eens prachtig bruin worden omdat. Beachvolleybal is ook weer een full body workout waarvan je geeneens in de gaten hebt dat je aan het sporten bent omdat het gewoon fun is!

BONUSTIP

Uiteraard wil ik jullie ook nog een bonustip geven voor een goede workout. Neem een hond mee naar het strand die niet luistert en steeds bij je strandstoel/strandbedje wegloopt, waardoor jij steeds moet opstaan en er achteraan moet rennen. Werkt altijd.

Zorg er bij het sporten op het strand altijd voor dat je voldoende water drinkt, en jezelf goed met een hoge beschermingsfactor insmeert. Hydratatie en bescherming is echt zo belangrijk!

Wat zijn jullie favoriete strandsporten? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .