` WORKOUT: Kickboksen is meer dan alleen maar een workout! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Kickboksen is meer dan alleen maar een workout!

Wie aan kickboksen denkt zal wellicht niet direct aan een vrouwensport denken. Als we aan deze sport denken zal waarschijnlijk Rico Verhoeven als eerste in je opkomen. Toch is kickboksen een sport die door meer en meer vrouwen wordt beoefend. Hulde aan hen, want het is niet alleen een fantastische sport, maar ook super als zelfverdedigingstraining. En ondanks dat we het misschien niet willen weten, maar jezelf kunnen verdedigen bij een aanval is in de huidige tijd geen overbodige luxe. Meer willen weten over kickboksen? Lees dan snel verder, ik vertel het jullie graag!

Waar begin je als je besluit te willen gaan kickboksen? Ik denk dat het super belangrijk is om naar verschillende scholen te gaan kijken. Natuurlijk is het “makkelijk” om de dichtstbijzijnde school te kiezen, maar misschien voel je je daar helemaal niet op je gemak. Kijk goed rond, laat je goed informeren en vertel aan deze persoon ook wat je doelen zijn. Mocht je bij een bepaalde school het YES gevoel krijgen dan raad ik aan om te vragen of het mogelijk is een proefles mee te mogen doen. Pas hierna kan je een goede beslissing maken. Niet alleen of dit wel echt jouw nieuwe sport is, maar ook of je met deze instructeur (meerdere) uren per week zou willen doorbrengen.

Natuurlijk zal de kickboksschool materialen hebben die je kunt gebruiken. Toch is het aan te raden je eigen materiaal aan te schaffen. Vraag wat je precies nodig hebt aan kickboks kleding, en ga vervolgens heerlijk shoppen. Het zal niet als een verrassing komen als ik zeg dat je je goed moet kunnen bewegen, want er zullen wat schoppen en stoten gemaakt gaan worden. Goed zittende kleding geeft je vrijheid om te wegen, iets wat nodig gaat zijn. Bokshandschoenen kopen is daarnaast ook een must in mijn ogen. Het is frisser en comfortabeler om die van jezelf te gebruiken. Handschoenen zijn er in allemaal kleuren en prijsklassen.Als ik moest kiezen zou ik voor roze gaan, misschien wel met bloemetjes. Maar wie ben ik? Misschien is goud wel helemaal jouw stijl.

Kickboksen is een perfecte workout om in shape te komen. Je bouwt een mega conditie op, word er lenig van en je bouwt er spieren mee op. Daarnaast is focus en snelheid een belangrijk punt als het aankomt op kickboksen. Je moet vooruit kunnen denken en je moet ten alle tijden in full focus zijn. Toch zijn er ook steeds meer vrouwen die het kickboksen niet alleen willen oppakken omdat een workout zoeken, maar ook omdat ze zich onzeker of kwetsbaar voelen.

Het is een perfecte zelfverdedigingssport. Je leert voor jezelf op te komen. Hoe sterker je wordt, hoe zelfverzekerder je zult zijn. Heb je stress, voel je je vaak bozig, kun je thuis je ei niet kwijt of heb je moeite met het uiten van je gevoelens? Een sport waarbij je fysiek heel actief bent zou zomaar eens DE sport voor jou kunnen zijn. Lichamelijk en geestelijk sterker worden is iets wat natuurlijk fantastisch zou zijn, en met kickboksen is dat heel erg haalbaar.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment