Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: De leukste hardloopevenementen van dit jaar!

Als hardloopfanaat maak ik aan het begin van het jaar altijd een lijst met hardloopevenementen waar ik heel graag aan mee wil lopen. Nu lijkt dat misschien wat overdreven, maar het is een heel goed middel om je doelen voor 2018 te stellen en je hebt geen enkele reden meer om een inschrijfdeadline te vergeten. En als je weet waar je voor traint, train je beter en harder. Mocht je door de bomen het bos niet meer zien, hier een overzichtje met de hardloopevenementen die je dit jaar niet mag missen!

11 februari – Groet uit Schoorl 

De hoofdafstand van de Groet uit Schoorl run is de 10km, wat ook meteen het officiële NK is. Je kan ook kiezen voor en halve marathon of 30 km in voorbereiding op de marathon. Alle afstanden lopen door het prachtige natuurgebied tussen Groet en Schoorl.

11 maart – City Pier City Den Haag 

De populairste afstand is de halve marathon die van de stad naar de pier gaat en weer terug. De 10 km gaat via de Koningskade dwars door het centrum en eindigt vlakbij het Malieveld. Een feestje gegarandeerd.

25 april – Cruyff Foundation 14K Run

Op de verjaardag van John Cruyff is het weer mogelijk om zijn befaamde rugnummer is kilometers te lopen. De start is in het Olympisch Stadion. Via Betondorp finish je uiteindelijk in de Johan Cruyff ArenA. Voor de fans is er ook een 5 km die start en finisht in het Olympisch Stadion

22 en 23 september – Dam tot Dam (by night)

De traditionele loop gaat van de Dam van Amsterdam via de IJtunnel naar de Dam van Zaandam. Voor degene die de 16,1 km iets te ver vinden, is er op de zaterdagavond de Dam tot Dam by Night. Deze run is 8km lang en is een en al feest met lichtjes en muziek.

17 en 18 november – Zevenheuvelenloop

In een land als Nederland zijn er maar weinig hardloopevenementen waar er hoogteverschillen zijn. De meest bekende en beruchte zijn de zeven heuvelen in de buurt van Nijmegen. De klassieke afstand is 15km, maar er is ook een mogelijkheid om 7 km te lopen.

Ben je na het zien van deze evenementen helemaal enthousiast, maar nog niet zo ervaren in hardlopen? Geen zorgen! Op veel atletiekclubs wordt een start-to-run cursus geven. Hier leer je de basisprincipes van het hardlopen en na zo’n cursus groei je vaak door naar een loopgroep. Niet alleen goed voor de techniek en conditie, maar ook nog eens supergezellig!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .