` WORKOUT: Maak jouw wandeling in het park extra leuk - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Maak jouw wandeling in het park extra leuk

Of we het nou willen zien of niet, maar we zitten allemaal veel te veel binnen. Niet alleen wij, maar ook onze kinderen spelen veel te weinig buiten. We nemen “Netflix en chill” veel te serieus en als rustig houdertje zetten we ook onze kinderen achter de tv of geven we ze een tablet in de hand. Na vandaag komt het weekend eraan en kun je met het voorjaarsweer naar hartelust wandelen. En ondanks dat ik dagelijks met de hond in het park kom ken ik genoeg mensen die nog nooit in dat gebied zijn geweest. Onder het mom “wat heb ik daar dan te zoeken als ik geen hond heb”. Graag geef ik jullie wat leuke opties om een gewone wandeling in het park tijdens deze tijd van jaar extra leuk te maken! Lees je mee?

In Den Haag heb je prachtige stadsparken en in de directe omgeving liggen bosgebieden en landgoederen. Ikzelf wandel dagelijk in Landgoed Marlot wat tegenover mijn huis ligt. Iedere stad heeft mooie gebieden in zijn omgeving waar je heerlijk kunt wandelen. Soms moet je er even voor op de fiets stappen om er te komen, maar dat ze er zijn is een zekerheid.

Ondanks dat ik een voorstander ben van telefoonloos wandelen en echt genieten van het moment kan het ook heel leuk zijn om het wandelen in het park extra leuk te maken door er een challenge aan te hangen. Ben je samen met je partner dan is het een gaaf idee om tijdens de wandeling aandachtig te kijken naar je omgeving en de mooiste tafereeltjes vast te leggen op beeld. Dit doe je individueel. Wat zie jij, wat een ander niet ziet? Aan het einde van de wandeling kunnen jullie elkaars foto’s bekijken. Het zal je verbazen wat een verschil er in de foto’s zit.

Op dit moment is het baby eendjes seizoen. Ik vind het zo ontzettend schattig als ik ze in een rijtje zie zwemmen. Als je met je kinderen bent maak dan bijvoorbeeld 2 teams en ga op zoek naar babyeendjes. Hier krijg je 10 minuten de tijd voor. De eendjes zet je op de foto en binnen 10 minuten moet je weer terug zijn op de afgesproken plek. Leuk voordeel is dat er zo ook wordt gerend. Want als kind zijnde wil je natuurlijk wel winnen!

Ikzelf vind het heel erg leuk om veldboeketten te plukken. Neem een schaartje mee van thuis en ga voor een gaaf weelderig boeket. Kijk tijdens de wandeling goed om je heen, zie de natuur en knip tijdens het wandelen een leuk boeket bij elkaar. Dit is ook leuk om te doen als je een dochter hebt.

Verstoppertje spelen raakt nooit uit de mode, en kinderen vinden het altijd leuk. Het is een fun en easy way om het gewone wandelingetje net wat actiever en spannender te maken. Wil je het nog grootser aanpakken, begraaf dan een kleine schat ergens in het park en maak thuis een toffe schatkaart of schrijf een speurtocht uit met opdrachten. Succes gegarandeerd.

En dan de laatste leuke bezigheid in het park, sporten. Gebruik de natuurlijk als fitnesszaal. Een omgevallen boom als opstapje of als de perfecte bench om jezelf op te drukken. De paden om overheen te rennen, bankjes in het park voor sit-ups. Je kunt het zo gek niet bedenken en alles is mogelijk. Wees creatief, dan kom je al een heel eind.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment