Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Ren jij deze winter met mij mee?

Hardlopen in de winter, daar staan veel mensen niet om te springen. De dagen zijn kort, het wordt alleen maar kouder, het regent en hardlopen in het donker is vaak niet fijn. Toch is de winter het ideale moment om te beginnen met hardlopen! Door hard te lopen in de winter word je mentaal steeds sterker. Na het afwerken van een rondje met slecht weer, zal je veel voldoening voelen en is het de volgende keer makkelijker om die schoenen weer aan het trekken. In deze blog deel ik een aantal tips om ook de winter rennend door te komen!

Stel doelen

Een bepaalde afstand, een bepaalde tijd. Met een doel voor ogen ben je vaak gemotiveerder om ook echt aan de slag te gaan.

Schrijf je in voor hardloopevenementen

Nu hoeft dat natuurlijk niet gelijk een marathon te zijn, maar kijk naar welke leuke evenementen bij jou in de buurt zijn. Kies een afstand die voor jou realistisch is en ga daarvoor trainen.

Zorg voor een ritme

Bedenk van te voren wat jouw hardloopmomenten in de week zijn en houd je hier dan ook aan. Als je week in week uit op hetzelfde moment gaat hardlopen, dan wordt het op een gegeven moment een gewoonte. Je pak je hardloopschoenen straks zonder er over na te denken.

Zoek een hardloopmaatje

Samen is altijd leuker dan alleen, maar naast de gezelligheid werkt een hardloopmaatje ook als een stok achter de deur. Je wilt je maatje natuurlijk niet laten zitten.

Ren in de ochtend

Ik ben echt een ochtendloper. Zodra ik wakker word trek ik gelijk mijn hardloopschoenen aan. Nog voordat ik echt wakker ben en kan nadenken ben ik dan al begonnen aan mijn rondje. Als je het aan het eind van de dag loopt heb je veel te veel tijd om een reden te bedenken waarom je niet hoeft te lopen.

Vergeet je warming-up niet

Juist in de winter is een warming-up belangrijk. Het opwarmen van je spieren verkleint de kans op een blessure. Als het buiten echt te koud is, doe dan je warming-up binnen. Vergeet ook niet om na het hardlopen nog even een cooling-down te doen. Dit is belangrijk voor een snelle en goede herstel.

Zorg voor de juiste hardloopoutfit

Goede schoenen zijn echt een pre, hiermee voorkom je blessures. Maar ook kleding is belangrijk. Zorg dat je verschillende outfits hebt zodat je in elk seizoen goed gekleed de deur uit kan. In de winter kan je bijvoorbeeld thermokleding dragen, maar ook oorwarmers, handschoenen, hardloopcol om jezelf goed warm te houden.  

Beloon jezelf

Niets is leuker dan het krijgen van een beloning. Je kan natuurlijk ook jezelf belonen. Beloon jezelf na het halen van een doel, welk doel dat is kan je natuurlijk zelf bedenken.

In de winter zit er vaak meer zuurstof in de lucht, dit zorgt er voor dat het hardloper eigenlijk makkelijker is. Je moet alleen even zien te winnen van je eigen gedachtes. Ik ga nog even een rondje rennen, doe je met mij mee?

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .