Member login

Username
Password

» Lost your Password?skimboarden

WORKOUT: Skimboarden

Weet je hoe ik sporten voor mezelf leuk en uitdagend houd? Variatie is my key tot succes! Ja echt, ik heb altijd zin om te sporten en sla (bijna) nooit een workout over. Om mezelf te blijven uitdagen heb ik een wishlist gemaakt met alle sporten die ik ooit nog eens wil uitproberen. En eentje daarvan is skimboarden.

Mijn sport wish list

Aan krachttraining heb ik echt mijn hart verloren en met alle plezier vind je me meerdere malen in de week in de sportschool. Toch is er nog een tak van sport waar mijn hart sneller van gaat kloppen, namelijk watersporten. Als kind was ik een echte waterrat, en eigenlijk ben ik dat nog steeds. Daarom staan er meerdere watersporten op mijn wish list en wil ik dolgraag nog een keer leren surfen, duiken, en met stip op nummer 1 staat skimboarden. Je kunt er alles over terugvinden op Wikipedia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mini me

‘Skim’ wat?

‘Skim wat’, was mijn eerste reactie toen mijn buurman van een paar huizen verderop vertelde over zijn nieuwe skimboard die hij voor zijn vakantie gekocht had. Hij keek me met glinsterende ogen aan en vol enthousiasme vertelde hij over deze nog vrij onbekende watersport.

Skimboarden

Skimboarden is een watersport waarbij je je op een plank (een skimboard) over het water verplaatst. Je ‘gooit’ heb board voor je uit, je springt er op en off you go. Oké, mijn buurman zei er wel heel eerlijk bij dat het makkelijker klinkt dan dat het daadwerkelijk is. Maar oefening baart kunst, dat had hij zelf tijdens zijn vakantie ontdekt. Omdat ik zo enthousiast, en vooral nieuwsgierig, door zijn verhaal was, ‘dook’ in thuis gelijk achter mijn laptop voor wat extra info over deze interessante watersport. Op Wikipedia las ik, naast wat mijn buurman me verteld had, ook nog dat er twee soorten disciplines zijn:

  • Flatlandskimboarden: skimboarden op ondiep water
  • Waveskimboarden: skimboarden op golven gebeurt dit op golven.

O ja, en wat ik ook nog las was dat de strandwachten uit Californië het bedacht hebben. Ze wilden zich namelijk nog sneller over het water kunnen verplaatsen om hun rescue skills te upgraden. Ik zag al allerlei spannende (en een tikkie romantische) Baywatch taferelen voor me. Ja, en toen ik dit laatste las was ik natuurlijk accuut verkocht. Skimboarden staat met stip op nummer 1 op mijn sport wish list!

Trouwens, ik heb ondertussen al best wat sporten op mijn wish list kunnen doorvinken. En daarvan stond met stip op nummer 1 boksen!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .