` WORKOUT: 4 Tips voor een goede voorbereiding als je buiten wilt sporten in de herfst - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

WORKOUT: 4 Tips voor een goede voorbereiding als je buiten wilt sporten in de herfst

De dagen worden steeds korter en buiten wordt het ook steeds kouder. De herfst is nu echt aangebroken en het onstuimige weer vraagt soms om extra voorbereiding als het om buiten sporten gaat. Wij geven je 4 handige tips om een goede start te maken als je het buiten sporten toch het fijnste vindt. Lees je mee? 

Kleding

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar je sportkleding is zo belangrijk. In de koudere maanden moet de kleding niet alleen het vocht afvoeren maar ook je lichaam warm houden. Ik draag het liefste de zogenaamde dry fit sportkleding, die er voor zorgt dat je je lichaamswarmte bij je houdt. Als het koud is, is katoen geen goed idee. Katoen zuigt als het ware het vocht op en het vocht koelt daarna makkelijk af. Daardoor moet je lichaam heel hard werken om warm te blijven. Met regen en wind is het verstandig een wind- en waterdicht maar ademend jasje aan te trekken. Wanneer het koud is trekt het bloed in de ledenmaten sneller weg, dus zorg ook voor warme sokken, oorwarmers en handschoenen.

Warming up

Een warming up is altijd belangrijk, maar in de koude maanden van het jaar is hij nog veel belangrijker. Wanneer je lichaam koud is, zijn alle spieren een stukje stijver. Een warming up zorgt voor wat warmte van binnenuit en zorgt ook voor soepelere spieren, wat de kans op blessures verkleint.

Veiligheid

Nu de dagen weer korter worden moet je er ook voor zorgen dat je zichtbaar bent. In de verschillende sportwinkels wordt er speciale hardloopverlichting verkocht, zodat jij ziet wat je doet en dat ook de mensen om je heen je zien aankomen. Mocht je geen hardloopverlichting in huis hebben, voldoen fietslampjes ook. En voor de vrouwen onder ons; Kies je hardlooproutes zorgvuldig uit. Ook al ben je nog zo sterk, wanneer je onverwacht in het donker wordt lastig gevallen, win je het nooit. Dus vermijd de donkere bospaden of vraag gezellig iemand mee.

Cooling down

Na een rondje van 10k is het heel verleidelijk om snel een sprintje naar binnen te trekken en lekker onder de douche te gaan, maar verstandig is dat niet. Probeer, zeker in de koudere maanden, nog een paar meters uit te lopen en een beetje te rekken en strekken voordat je weer naar binnengaat. Neem ook even de tijd voordat je onder de douche stapt. De snelle verandering van temperatuur kan anders voor misselijkheid of duizeligheid zorgen en daar zit je helemaal niet op te wachten na een lekkere workout.

En het hoort misschien niet bij de voorbereiding, maar het is wel de belangrijkste tip; Geniet! Niets is lekkerder dan de frisse lucht in je longen en de koele wind door je haren.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 1

Post a Comment