` WORKOUT: Sporten op vakantie? Yes or No? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Sporten op vakantie? Yes or No?

We zijn allemaal bezig met onze gezondheid. Meer sporten en gezond(er) eten is dagelijkse kost. We zijn ons ervan bewust hoe belangrijk dat is. Maar zodra we op vakantie gaan lijken we onze aangenomen levensstijl acuut vergeten te zijn. We gaan 2 weken lang los op taart, chips, lekkere snacks bij het zwembad om over het avondeten/buffetten maar te zwijgen. En zijn wij op zakenreis dan genieten we met volle teugen van de uitgebreide lunches en vooral van het niet hoeven sporten, Toch? Er is een duidelijke verandering te zien wat men belangrijk vindt tijdens de vakantie; en sporten is daar 1 van! Lees je verder? We geven je namelijk ook nog wat leuke sporttips voor op de hotelkamer!

Uit onderzoek is gebleken dat bij het uitzoeken van de juiste accommodatie steeds vaker zoekfuncties “sportfaciliteiten” wordt gebruikt, dit naast de veelgebruikte prijs / ḱwaliteitverhouding welke wij natuurlijk perfect willen zien. We willen graag een mooie gym in het hotel of de mogelijkheid om dichtbij de overnachtingslocatie te kunnen sporten in bijvoorbeeld een park. Ook kiezen we bewust voor een accommodatie met een “gezonde” keuken of in iedere geval met de mogelijkheid om goede bewuste keuzes te maken.

Op dit moment vinden bijvoorbeeld 3 van de 4 zakelijke reizigers een gezonde levensstijl belangrijk, en 72 % van deze groep beoefent 1 of meerdere sporten! 1 op de 3 zakelijke reizigers kiest bewust een hotelovernachting uit op de sportmogelijkheden in het hotel. Persoonlijk word ik heel erg blij van deze gezonde verandering. Bij de echte vakantieganger valt nog wel wat winst te behalen, want daarvan liggen de statistieken iets lager. Twee van de drie vrijetijdsreizigers vindt een gezonde(re) levensstijl belangrijk, en “maar” 63% van deze groep beoefent 1 of meerdere sporten en maar maar 18% vindt de mogelijk om te kunnen sporten tijdens hun reis belangrijk.

Ikzelf vind het prettiger om in de hotelkamer te sporten i.p.v. een onbekende gym waar ik mijn weg niet weet. Ik ben een typische workout in hotelkamer meisje. Handig is om een weerstandsband mee te nemen in je koffer. Dit weegt niets en neemt ook geen ruimte in beslag. Zo kun je perfect arm en been oefening doen! Verder Kun je uiteraard een bureaustoel, je bed of gewoon de muur gebruiken bij je oefeningen. Wat dacht je van een wallsit. Of wat dacht je van tricep dips die je met een stoel kunt doen. Maar je kunt ook super goede beenoefeningen doen met een stoel. Ga voor de stoel staan. Leg 1 onderbeen op het zitvlak en buig je andere been. Spierpijn gegarandeerd. Maar uiteraard zijn er tal van mogelijkheden. Je kunt de oude vertrouwde squads doen, maar ook een 7 minute workout eruit knallen met diverse apps die hiervoor bestaan.

Wij zijn ontzettend benieuwd wat voor type reiziger jij bent? Ga jij voor ultiem relaxen en het “we zien de schade over een paar weken wel weer”, of blijf je bewust van je gezondheid? Laat het hieronder achter in een reactie.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment