Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Squash, de perfecte workout!

Squashen, mijn broer heeft het vroeger met regelmaat gedaan met vrienden en ik ging vaak kijken. Ik vond het altijd een super gave sport, maar ikzelf ben zo ontzettend onhandig en klunzig dat ik mezelf niet waagde aan het squashen. Ik zag mezelf al gaan op de baan, keiharde ballen tegen mijn lichaam incasserend. Maar squashen is echt een te gekke workout. En dit is goed zichtbaar als je de bezwete mensen van de baan ziet komen. Graag vertel ik je waarom squashen nou zou goed is. Lees je verder?

Misschien heb je de sport zelf wel eens beoefend, dan kan je beamen dat het een ontzettend pittige explosieve sport is. Zelf door er alleen al naar te kijken zie je hoe intensief het is. de sport gaat snel, je reactievermogen wordt op de proef gesteld en krijgt eigenlijk geen seconde rust. je moet echt continu alert en on top of the game blijven. Er zitten dan ook heel veel voordelen aan het beoefenen van squashen en die zet ik graag even op een rijtje voor je:

  • Je reactievermogen wordt mega snel
  • Doordat het een hele snelle sport is bouw je een goede conditie op
  • je verbrandt ongeveer 600 – 700 calorie├źn met een uur squashen
  • Je krijgt een full body workout. Alles wordt aangepakt, arm, been, bil en buikspieren
  • Omdat de sport zo snel gaat, train je ook direct je uithoudingsvermogen
  • Doordat je reactievermogen wordt getraind en je uithoudingsvermogen wordt je automatisch mega snel!
  • De verbranding ligt ongeveer 10% hoger dan in andere sporten
  • Je krijgt meer energie en daardoor word je een stuk fitter
  • De kans op blessures is vrij laag, mits je de ballen niet goed kunt incasseren en je ze tegen je lijf krijgt, want dat kan best hard aankomen.

Squashen doe je binnen in een klein zaaltje die je per uur kunt huren. Het is een hele sociale sport en kunt het beoefenen met vrienden of vriendinnen. Maar wat ik dus ook heel leuk vind is dat je rustig naar een squashzaal kunt gaan en kunt vragen of er iemand met je wilt spelen. Er is vaak altijd iemand aan het uitpuffen waardoor je de plaats even kunt innemen.

Als je de sport eerst wilt proberen dan kun je makkelijk bij de squashbaan een raket huren. Vind je de sport leuk dan raad ik zeker aan je eigen squash racket aan te schaffen, dat is namelijk in verhouding een stuk voordeliger.

Ik ben heel nieuwsgierig of er al dames zijn die deze sport beoefenen, want het wordt op dit moment nog echt gezien als een mannensport, terwijl het echt een perfecte sport is voor vrouwen om in shape te komen en om mega fit te worden!

Laat het hieronder achter in een reactie als jij ook al fan bent van squashen!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .