Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Start jouw jaar sportief met Fitchannel.com

We zijn weer in het nieuwe jaar beland en zodra deze aanbreekt dan beginnen we allemaal met de goede voornemens. Ik weet bijna zeker dat de meeste van jullie “meer sporten” of “meer bewegen” bovenaan het lijstje hebben staan. Als ik voor mezelf spreek is dit sowieso wel het geval. Ik wil weer beter voor mezelf gaan zorgen. Voel dat ik de afgelopen maanden mezelf door mijn burn-out heb verwaarloosd. Nu is het naar de sportschool gaan gewoon niet altijd mogelijk. Doordat je een hele drukke baan hebt bijvoorbeeld, of een druk gezinsleven hebt. Hoe vind je dan toch de motivatie om een paar dagen per week aan jezelf te werken?

Thuis sporten is nog nooit zo leuk geweest nu Fitchannel.com er is. Fitchannel.com is een online workout programma dat te volgen is vanaf bijvoorbeeld je laptop, tablet of smartphone. Het gave aan dit programma is dat het heel uitgebreid is. Het richt zich niet maar op één sport zoals wij dat vroeger wel eens zagen met de workout dvd’s, maar met Fitchannel.com kun je echt alle kanten op. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld “Fit met Mark”, “Perfect Body met Kasia”, “afvallen met Carlos” of “spieren met Radmilo”. Zodra je een van de opties gekozen hebt zie je precies uit hoeveel weken het programma bestaat en hoeveel keer per week er een workout gedaan moet worden. Ik besluit mij te focussen op het gedeelte wat ik nog niet heb genoemd. En dat is yoga met Myrna.  

Voor mij is mindfulness de afgelopen maanden heel belangrijk geworden en ik ben het belangrijk gaan vinden momenten voor alleen mezelf te pakken. Even terug te gaan naar het hier en nu. Mezelf te aarden en op mezelf te focussen. Ik ben hiermee begonnen door psychosomatische fysiotherapie te volgen, dus toen ik zag dat Fitchannel.com ook de mogelijkheid heeft om yogalessen te volgen was mijn keuze snel gemaakt.

Jaren terug heb ik, toen ik in Mexico woonde, een korte periode aan yoga gedaan en kon mezelf nog goed herinneren hoe lastig ik het vond. Fijn is dan ook dat er introductielessen zijn waarin alle in’s en out’s van het yoga worden doorgenomen voordat je daadwerkelijk je eerste echte les hebt. Zo leerde ik in mijn eerste les wat yoga nou precies is en waar het voor staat. Hoe je jezelf goed moet ontspannen en wat het je kan brengen. In de 2e les doen we ademhalingsoefeningen en werken we aan de lichaamshouding. Het grappige is dat ondanks dat de docente in mijn computer zit ik het gevoel heb dat ze in mijn woonkamer zit en rechtstreeks tegen mij praat. Dit maakt het zoveel persoonlijker en makkelijker toegankelijk voor iedereen.

Tijdens de derde les leerde ik de zonnegroet, alles wordt zo duidelijk stap voor stap uitgelegd, dat zelfs ik het kan begrijpen. Er wordt echt de tijd genomen. Vaak bij groepslessen in een sportschool is hier geen tijd voor en loop je soms achter de feiten aan. Dat is hier helemaal niet het geval. Alle bewegingen worden in stukjes gehakt waardoor het makkelijk te volgen is. Tijdens de vierde les die ik direct hierna volgde wordt de zonnegroet naar een hoger niveau gebracht. We zorgen ervoor dat de bewegingen vloeiender gaan lopen en dat ons lichaam sterker wordt gemaakt.

In totaal zijn er 7 periodes voor de yoga. Na het afronden van een periode gaat er een nieuwe periode open. Wat ook nog erg leuk is om te weten is dat bij iedere periode die open gaat lekkere recepten tevoorschijn komen die je kunt opslaan in je online receptenboek (bijvoorbeeld rijstpannenkoekjes of Yam to go). Deze recepten zijn er om het allerbeste uit jezelf te halen. Ook vind je er leuke extra achtergrondinformatie die je weer kunt gebruiken en meenemen in je oefeningen, bijvoorbeeld “verdieping – neerwaartse hond” of “verdieping – Ashtanga Yoga”.

Ik denk oprecht dat Fitchannel.com dé nieuwe vorm van sporten word. Een gemiddelde sportles via Fitchannel.com duurt 20 tot 30 minuten ongeacht de sport die je kiest. Ik heb totaal niet het gevoel gehad dat ik in mijn eentje aan het sporten bent geweest, omdat de instructeurs zo enthousiast en vol energie vertellen, en doordat er naast de instructeurs ook meerdere mensen zijn die meedoen. Zo train je toch in een groepje en dat is fijn.

Dus waar kies jij voor? Welke discipline spreekt jou aan? Ik kijk er in ieder geval ontzettend naar uit om de komende weken mijn yoga lessen te vervolgen en meer tijd te gaan besteden aan mezelf en aan mijn lichaam. Een moment gewoon maar even te zijn, in het hier en nu.

Namasté!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .