` WORKOUT: Te druk om te sporten, pas deze 3 handige tips toe! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Te druk om te sporten, pas deze 3 handige tips toe!

We kennen het allemaal wel, je wilt graag gaan sporten maar je hebt het zo druk en moet nog van alles doen. Je hoofd ontploft en eigenlijk zou even sporten je echt goed doen, maar je kiest ervoor om de dingen te doen die je altijd al deed. Zo kom je niet verder en verlies je het iedere keer van alle drukte en dingen die je nog moet doen. En laten we eerlijk zijn, die dingen die je nog moet doen zijn er altijd dus die kun je erna ook oppakken toch? Ik heb voor jou 3 handige tips op een rij gezet om deze keer wel te gaan en de drukte even te laten voor wat het is.

Sta eerder op

Misschien lijkt het een ver van je bed show, maar als je langzaam werkt aan een uur eerder opstaan en vervolgens actie onderneemt om dan lekker te gaan sporten is zo fijn. Vooral in de zomer periode kan dit makkelijk en als het vermoeiend is om daarna nog een drukke dag te hebben kun je het natuurlijk ook in de avond plannen. Maar dat uur eerder opstaan zorgt ervoor dat je tevens meer tijd in jouw dag hebt en dus meer kunt doen. Ga dan wel niet mega laat naar bed, want dan komt er vermoeidheid om de hoek kijken en dan gooi je jouw sportieve doelen zo weer in de prullenbak.

Kies voor jezelf en maak tijd

Tegenwoordig heeft iedereen het druk en druk is de norm. Naast het echt druk hebben, voelen we tevens de druk van de maatschappij en is het ook druk in ons hoofd met wat we allemaal “moeten” en wat wel en niet goed gaat en of we wel alles eruit halen wat erin zit. Leg jezelf niet te veel druk op, maar maak wel tijd voor beweging. Begin met wandelen of sporten en maak even lekker je hoofd leeg, je krijgt daarna weer nieuwe energie en je kunt er weer even tegenaan. Door hiervoor de tijd vrij te maken, ga je je beter in je vel voelen zowel geestelijk als lichamelijk. 

Ga samen met iemand om in actie te komen

Weinig energie, een druk gezinsleven en geen zin om van de bank te komen? Ik herken het helemaal, en dat terwijl als ik eenmaal geweest ben mezelf vele malen beter voel dat dat ik niet ben wezen sporten. Kies daarom in het begin een extra motivatie partner en neem je sportmaatje mee, zo kun je samen bijpraten en doe je gelijk een heerlijke workout. Als je dan eenmaal de smaak te pakken hebt, ga je vaker en geniet je van de sportmomenten waarop je jezelf even helemaal kunt laten gaan en kunt genieten van de fijne geluksstofjes 😉

Wanneer maakt dat jij toch gaat sporten, zelfs als je helemaal geen zin hebt?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment