` WORKOUT: Voordelen van Yoga Nidra - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Voordelen van Yoga Nidra

Hoe zou het zijn om in ongeveer 30 minuten tijd 3 uur slaap te ontvangen, je gezondheid te verbeteren, creativiteit te verhogen? Het leek voor mij een enorme ver van mijn bed show… tot ik Yoga Nidra ontdekte. Lees gauw verder en ontdek het ook!

Wat is Yoga Nidra?

Het kan zomaar zijn dat je er al mee bekend bent zonder de term ooit gehoord te hebben. Ik herinner me als kind dat ik ooit bij mensen achterin de auto zat op weg naar huis en dat ik mijn ogen wel dicht had, dat mijn lichaam sliep, maar dat ik wel het hele cassettebandje heb gehoord en ook de gesprekken heb meegekregen. Toen ik dat aangaf, zeiden de mensen dat ik echt lag te slapen. Hoe kan het dan toch dat ik alles heb meegekregen?

Yoga Nidra is een meditatietechniek die in de vorige eeuw is herontdekt en uitgediept. Het is een soort begeleide meditatie die je liggend beoefend die je naar een staat van zijn brengt die diep ontspannend is. Het is een staat van zijn tussen waken en slapen in. Je komt twee keer per dag vanzelf in deze fase: net voor je in slaap valt en net voor je wakker wordt. In deze fase kun je je droomleven manifesteren. 

Met Yoga Nidra word je naar deze diepe ontspanning gebracht en wordt deze verlengd. Er zijn verschillende fases waar je doorheen wordt begeleid en een daarvan is de sankalpa. Dit kun je vergelijken met een zaadje dat je plant, die door de juiste voeding, liefde en aandacht gaat groeien en bloeien. Een sankalpa is altijd geformuleerd alsof het er al is, in positieve zin, in de tegenwoordige tijd en het liefst zo kort en bondig als mogelijk. Je zou het ook een intentie of affirmatie kunnen noemen. 

Een aantal voordelen van Yoga Nidra op een rijtje:

* Brengt diepe rust en ontspanning

* Verhoogt creativiteit

* Kalmeert het zenuwstelsel

* Kan ondersteunend zijn bij depressie en burn-out

* Kan bijdragen aan het verbeteren van de nachtrust

* Je pijnbeleving en prikkeloverdracht kunnen in positieve zin veranderen

Voor mij als hoogbegaafde, hsp-er, add-er met verschillende lichamelijke klachten een enorme uitkomst! Yoga Nidra heeft mij heel veel rust en ontspanning gebracht en er ook voor gezorgd dat mijn pijnklachten verminderden, ik beter voor mezelf ging zorgen en meer in mijn kracht kwam te staan. Na het eerst dagelijks zelf beoefend te hebben, heb ik er een aantal bijscholingen in gevolgd en neem ik zo nu en dan een Yoga Nidra op die ik deel op mijn YouTube kanaal. Ik gun het jou namelijk van harte dat je nog gelukkiger, liefdevoller, gezonder bent dan nu. Hoe meer blije mensen in de wereld die hun leven leven, uitgerust en vol energie, hoe mooier de wereld wordt!

Hallo mooi mens! Mijn naam is Vera en graag deel ik hoe essentieel rust en ontspanning voor ons zijn voor een liefdevol, gelukkig, gezond leven. Hoe waardevol ons leven is, ontdekte ik toen ik met uitvalsverschijnselen in het ziekenhuis belandde. Vanaf toen ben ik een andere weg ingeslagen en ik neem je graag op reis om stapje voor stapje te ervaren hoe onder andere yin yoga, meditatie, ademwerk, voeding en meer een grote bijdrage leveren aan rust en ontspanning. Uit eigen ervaring met een deel oosterse wijsheid en een vleug wetenschap. Ik hoop je onderweg te mogen ontmoeten, liefdevolle en ontspannen groet, Vera

Post a Comment