Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: Wat 10.000 stappen per dag met je gezondheid doet!

Sporten hoeft helemaal niet intensief en vermoeiend te zijn. Je kan het zo makkelijk mogelijk maken voor jezelf door simpelweg te gaan wandelen! Wandelen is een sport op zich en heeft vele voordelen voor je gezondheid. Dus geen smoesjes meer dat je geen tijd hebt om te sporten!

Schokkend feitje

Onlangs heb ik op televisie een feitje gehoord over de Nederlandse bevolking waar ik echt van ben geschrokken. Maar liefst 49% van de Nederlanders is te zwaar of heeft overgewicht. Ik kon mijn oren niet geloven. Dit is gewoon de helft van alle Nederlanders! Voor de ene kant begrijp ik dit misschien ook weer wel. We krijgen steeds meer op ons bordje geschept, Amerikaanse horecaketens waaien over naar Nederland en we zitten meer dan ooit. Aan de andere kant had ik gewoonweg niet gedacht dat dit percentage van te zware Nederlanders zo hoog zou zijn. Zijn we juist niet meer aan het sporten de laatste tijd? Ik zie namelijk steeds meer mensen buiten hardlopen en ook hoor ik dat we bewuster omgaan met onze keuzes in eten en drinken. Waarschijnlijk is dit een vertekend beeld, want blijkbaar zijn we toch niet zo sportief als we denken.

Van nature hoort een mens te bewegen en zijn we niet gemaakt om uren achter elkaar te zitten. Het laatste is helaas wel het geval. Niet alleen volwassenen bewegen te weinig, maar ook de nieuwe generatie. Kinderen van nu bewegen aanzienlijk minder dan de kinderen van 10 jaar geleden. Met de komst van smartphones en andere digitale gadgets is het verleidelijker en makkelijker voor kinderen om binnen te zitten.

De oplossing

Verder weet ik dat veel mensen een druk leventje hebben. Om het sporten dan ook nog in je agenda te proppen wordt het al gauw ‘teveel’ en laten we het er dan ook bij zitten. Ook al heb je misschien te weinig tijd, wat ik best wil geloven hoor, is er toch een sport die je gemakkelijk helpt om fit en slank te blijven! Wandelen. En dan minstens 10.000 stappen per dag. Ik doe dit al bijna 2 weken lang en mijn doel is eigenlijk om dit een maandje vol te houden.

Hoe ik dagelijks mijn 10.000 stappen haal? Neem de trap in plaats van stil te staan op de roltrap. Loop tijdens het wachten op je trein of bus een rondje. Maak gebruik van je pauzes tijdens school of werk en neem de benen! Letterlijk. Ga naar buiten en profiteer van je vrije tijd. Daarna voel je je ook veel meer ontspannen en fitter! Parkeer je auto aan de andere kant van de parkeerplaats zodat je in ieder geval nog een stukje kunt lopen. Dans! Natuurlijk wel thuis, maar mag ook in het openbaar, hoor. Dan doe ik graag met je mee! Als je een klein stukje met je fiets ergens heen gaat, ga dan eens een keer te voet.

Nu komen we op het punt dat ik je ga vertellen hoe die 10.000 stappen per dag je gezondheid flink kan verbeteren! Hieronder geef ik je een opsomming van alle gezondheidsvoordelen van wandelen.

De voordelen van 10k stappen voor je gezondheid:

 1. Je verbrand er veel calorieën mee
 2. Het maakt je slanker
 3. Helpt bij een betere nachtrust
 4. Verlaagt stress
 5. Verhoogt je energielevel
 6. Stabiliseert je bloedsuikerspiegel
 7. Zorgt voor een betere concentratievermogen
 8. Het versterkt je hart
 9. Het is goed voor je longen
 10. Je botten worden er sterker door
 11. Verbetert je lichaamshouding
 12. Je wordt er flexibeler door

Bijna iedere smartphone heeft een automatische ingestelde stappenteller. Ik gebruik dagelijks mijn Samsung Health app en deze meet nauwkeurig mijn stappen. Natuurlijk kun je ook een Fit Bit horloge aanschaffen alleen kost dit natuurlijk wel wat geld. Verder zijn er vele stappenteller apps die je gratis kunt downloaden. Dus, ga jij met mij de uitdaging aan en ga je ook voor de 10.000 stappen voor een maandje?

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .