` WORKOUT + WINACTIE: Maak kennis met de smartrope ROOKIE - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT + WINACTIE: Maak kennis met de smartrope ROOKIE

Er zijn geen handen genoeg die de aantallen keren kunnen aanduiden dat ik met vriendinnen na school heb staan springtouwen. Alleen of met een aantal meiden tegelijk. “In spin de bocht gaat in, uit spuit de bocht gaat uit”. Herkennen jullie dit liedje nog? Nu ben ik heel benieuwd of ik het nog kan, dat springtouwen. Ik ga namelijk aan een nieuwe workout beginnen met de smartrope, een springtouw gekoppeld aan een app op je mobiele telefoon. Hoe ik het heb ervaren, of het voor herhaling vatbaar is en of ik nog een beetje springtouw moves heb laat ik je in dit artikel weten! Keep reading!

Ik krijg het pakketje met de smartrope thuisgestuurd en moet hem nog even in elkaar zetten. Dit is heel makkelijk gedaan met de bijgevoegde uitleg. Ik download de Smartrope app (gratis app in Android en Apple store) en ben helemaal klaar om aan mijn workout te beginnen. Want ja, ondanks dat springtouwen natuurlijk super leuk is, kun je jezelf ook flink uitdagen met de smartrope. Zo kun je bijvoorbeeld in de app de basic count bijhouden (waar ik voor heb gekozen), intervaltrainingen doen of meedoen aan competities. Maar laten we eerst maar eens kijken hoe ver ik kom.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt, vind ik gelukkig een droog plekje onder een afdak achter mijn appartementencomplex. Ik ben er klaar voor, en toch ook weer niet. Ik weet nu al dat ik het ga afleggen. Maar dat mag de pret zeker niet drukken! Een heel groot pluspunt die ik tegenkom al voordat ik ga beginnen is dat je je telefoon niet bij je hoef te dragen om connectie te hebben tussen de app en de smartrope springtouw. Dit geeft mij de vrijheid om te springen zonder dat ik mijn telefoon voel zitten in mijn broek.

Voorafgaand aan de workout dacht ik nog heel stoer “ik ga eens even 30 minuten springtouwen”. Ik kan je verzekeren, daar kwam ik heel snel op terug. Natuurlijk moest ik weer even de feeling krijgen.Waar ik in de eerste 5 minuten maar 20 x achter elkaar kon springen lukte mij dat op het einde wel tussen de 60 – 70 x. Maar wow, dit is zwaar! Terwijl ik spring zie ik op mijn telefoon (die ik tegen een muurtje had geplaatst) het aantal sprongen stijgen. Dit werkt super motiverend. Als ik even stop maar binnen een korte tijd weer begin telt hij door. Als ik te lang wacht omdat ik even op adem moet komen zie je in het beeld het totale aantal verschijnen. Ook zie je dan hoeveel minuten je exact hebt gesprongen (stilstand wordt niet meegeteld) en zie je het aantal kcal die je hebt verbrand.

Tot zeker 4 x aan toe wilde ik de handdoek (oh nee, springtouw) in de ring gooien. Het zweet stond me op de rug en mijn hoofd in de fik, maar ik wilde koste wat het kost tenminste 15 minuten volhouden. Zou kan ik het vanuit daar weer gaan opbouwen. Iedere training een beetje langer. Op de foto hierboven zie je dat ik uiteindelijk 728 jumps heb gemaakt in 15 minuten en daarbij 128 kcal heb verbrand.  Doe je dit vaker in de week dan kun je in de app onder het kopje “history” alles terugkijken en ook het totale aantal jumps ext terug zien. Op het leaderboard zie ik dat ik op dit moment op plek 141 van alle jumpers sta. Daar moet natuurlijk verandering in komen!

Ik heb in geen tijden zo veel fun gehad bij een workout. Ja het was zwaar, ja ik wilde tig keer opgeven maar het “speelgehalte” wat bij mij bij springtouwen omhoog komt is heel erg groot. Dat daar ook nog eens een super motiverende app aan verbonden is maakt het alleen maar veel en veel leuker!

************************************

WINACTIE

We maken het nog net wat toffer voor jullie! Wij mogen namelijk 1 Smartrope Rookie verloten t.w.v. € 49,95.! Wat moet je hiervoor doen?

 • Volg Smartrope op Instagram
 • Tag onder de laatste post van Smartrope een vriend/vriendin die je wilt uitdagen met touwtje springen
 • Deel onze instagram post over Smartrope in je eigen stories
We maken de gelukkige winnaar aanstaande maandag bekend op social media!

***********************************

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 1

 • Avatar
  reply

  Marian

  15 oktober 2020

  Echt super cool! Natuurlijk meegedaan op insta!

Post a Comment