Workout

Laat je inspireren en motiveren om een sportieve levensstijl aan te houden en te genieten van de leukste workouts!

Lees hier de laatste artikelen

Lees de meest recente artikelen hier en laat je inspireren en motiveren naar een gezonde(re) levensstijl, meer energie en een positieve mindset.

WORKOUT: 5 Tips om in beweging te blijven in het najaar

WORKOUT: 5 Tips om in beweging te blijven in het najaar

Nu de zomer op z’n einde loopt en de kruidnoten weer in de winkel liggen, merk ik om mij heen dat het ook weer lastiger wordt om voldoende te bewegen. De donkere en natte dagen komen er weer aan in de herfst en dan is buiten sporten misschien niet altijd zo fijn om te doen. Om toch in beweging te blijven hebben wij 5 fijne tips om direct toe te passen, lees je mee?

Lees meer…

WORKOUT: Met deze 5 trainingstools kun je makkelijk thuis sporten

WORKOUT: Met deze 5 trainingstools kun je makkelijk thuis sporten

Natuurlijk kun je veel gedaan krijgen met alleen een matje op de grond, echter als je je workout naar een hoger level wilt tillen op het gebied van krachttraining is het fijn om wat tools te hebben en hiermee thuis aan de slag te gaan. Daarom deel ik de 5 beste tools om aan de slag te gaan met jou, zodat je meer uit je workout kunt halen. Ook als je nu alleen maar thuis kunt trainen! Lees je mee?

Lees meer…

WORKOUT: 5 redenen waarom samen sporten stimulerend werkt

WORKOUT: 5 redenen waarom samen sporten stimulerend werkt

Sport jij alleen of samen? Als je samen sport maak je het naast wat gezelliger ook wat fanatieker. Je kunt elkaar motiveren en over de streep trekken als je even geen zin hebt. Vooral als dit een nieuw voornemen is en je geneigd bent om na een aantal keer gewoon weer op de bank naar jouw favo serie zit te kijken in plaats van een stevige workout, dan moet je dit zeker even lezen!

Lees meer…

TRAVEL: Op yoga vakantie in de bergen

TRAVEL: Op yoga vakantie in de bergen

Wist je dat yoga de snelst groeiende sport in Nederland is? Zo kun je thuis yoga doen, in de yoga studio, buiten yoga doen, met alpaca’s yoga doen, met geiten yoga doen, op detoxvakantie yoga doen en ga zo maar door. Maar nu is er iets gekomen wat bij mij de aandacht heeft gewekt, namelijk yoga in de bergen van Oostenrijk en zeg nu eerlijk, wie wilt dit niet? We vertellen je er alles over!

Lees meer…

WORKOUT: de 6 bekendste fouten bij krachttraining

WORKOUT: de 6 bekendste fouten bij krachttraining

Je kent het vast wel dat je op de sportschool aan het trainen bent en je kijkt plotseling op, omdat iemand anders de oefening niet goed uitvoert of veel te zwaar of te licht traint. Zeg jij er dan iets van? Of houd je je alleen met jouw training bezig? Wij geven je tips om hier bij jezelf – of de ander – op te letten bij krachttraining! 

Lees meer…

MIND: Hoe haal je motivatie uit jezelf?

MIND: Hoe haal je motivatie uit jezelf?

Wordt jij ook altijd enthousiast van anderen en daarbij aangestoken om zelf ook de nodige motivatie te vinden die je daarbij de successen geeft die je op hun beurt weer extra motivatie geven? Ik heb een jaar lang iedere dag meer dan 3 uur intensief gesport. Maar toen ik hiernaar terugkeek viel het mij op dat ik naast eigen motivatie ook sterk de motivatie kreeg van een goede vriendin die mij sportles gaf. Zij was één van de weinige die de sportlessen nog gaf met power, motivatie en volop enthousiasme. Iets wat je tegenwoordig niet meer zo snel tegenkomt. Maar hoe kun je nu voldoende motivatie uit jezelf halen om die (kleine) successen te boeken die je nodig hebt om te kiezen voor een gezonde(re) levensstijl? Ik vertel je er alles over!

Lees meer…

WORKOUT: Kom gemakkelijk in shape met Fit20

WORKOUT: Kom gemakkelijk in shape met Fit20

Sporten kost tijd, moet je altijd plannen, duurt lang en is saai. Daarnaast is het ook nog eens lastig uit te vogelen wat de best haalbare resultaten zijn voor jezelf. Mits je natuurlijk een personal trainer inschakelt, maar daar moet je dan ook weer diep voor in de buidel tasten. Ik hoor je denken … “Ik herken dit!”. Veel dames willen wel sporten, maar voelen een drempel om naar een sportschool te gaan. Daarnaast is er de struggle om voldoende gemotiveerd te zijn en te blijven, waardoor het vaak alles of niets is. Om al deze redenen is fit20 een uitkomst. Bij fit20 train je namelijk 1 x per week kort met, jawel, een personal trainer. Wat het allemaal precies inhoudt en wat je kunt verwachten vertel ik in dit artikel. 

Lees meer…

LIFESTYLE: Streef jij ook naar een lichtgewicht outdoor leven?

LIFESTYLE: Streef jij ook naar een lichtgewicht outdoor leven?

Je hoeft tegenwoordig niet meer het gevoel te hebben zwaar bepakt en bezakt te zijn als je gaat kamperen. Less is more, ook als het op je uitrusting aankomt. En dan bedoel ik niets meer mag meenemen, maar dan bedoel ik “less” gewicht. Hoe heerlijk is dat je je geen bult meer hoeft te sjouwen en dat de kleding die je aanhebt zo licht is als een veertje. Ik laat je graag wat mogelijkheden zien als het gaat over lichtgewicht kamperen. Misschien niet meer voor deze zomer, maar voor volgend jaar kan je niet vroeg genoeg beginnen. lees je mee? Lees meer…

WORKOUT: Fietssuppen is dé zomer workout van nu

WORKOUT: Fietssuppen is dé zomer workout van nu

Het suppen is al even bekend en nu de zomer eindelijk is begonnen kunnen we niet wachten. Maar er is nu iets geheel nieuws en dat is fietssuppen. Jawel, met je fiets suppen op het water. Het geeft je net iets meer balans dan alleen suppen en op het water kun je heerlijk rustig genieten van je omgeving. Kortom fit worden en van de natuur genieten door fietsend over het water heen te gaan, wie wilt dat nu niet? Lees mee en kom hier alles over te weten!

Lees meer…

WORKOUT: Dit heb je nodig tijdens je fietsvakantie!

WORKOUT: Dit heb je nodig tijdens je fietsvakantie!

Weet je wat vroeger een droom was van mij? Op fietsvakantie gaan! Zonder dollen! Ik had dat idee helemaal in mijn hoofd uitgewerkt. Want wat had je nou helemaal nodig? Ik zag mezelf mijn fietstassen vullen met kleding en snacks voor onderweg. Een picknickmand voorop met een leuk kleed en dan fietsen van herberg naar herberg. Mijn ouders vroegen mij dan wel eens “maar met wie ga je dan?”. Daar had ik even niet over nagedacht, want het was duidelijk dat dit niet met hen zou zijn. Stoer zei ik dan “alleen!”. Je raad het wellicht al, die fietsvakantie is er helaas nog nooit van gekomen, maar wat heb je nou precies wel allemaal nodig als je op deze manier op reis zou willen gaan? Ik vertel het jullie graag, lees je mee? Lees meer…

WORKOUT: 5 Voordelen om vaker te gaan skaten

WORKOUT: 5 Voordelen om vaker te gaan skaten

Vroeger kon ik er geen genoeg van krijgen. Vandaag de dag vind ik het lastig omdat het overal zo druk is en ik dan moet improviseren. Waar ik vroeger zo in het gras sprong een stoepje af ging of makkelijk inzicht had is dit met een voller lichaam en een drukker verkeer toch wat lastiger. Toch kriebelt het weer om toffe skates te kopen en gewoon te gaan. Dan maar eerst op het asfalt en daarna op drukke plekken. Het is echt een boost voor je conditie en je krijgt er welgevormde billen van, ja echt! Kortom ik deel met liefde de 5 voordelen om vaker de skates te pakken!

Lees meer…

WORKOUT: Bewegen tijdens de zwangerschap bij Zlim Oud-Beijerland

WORKOUT: Bewegen tijdens de zwangerschap bij Zlim Oud-Beijerland

Jolanda runt samen met Natalie Zlim Oud-Beijerland. Deze vestiging bestaat inmiddels al ruim 16 jaar. Bij Zlim kan je doelgericht bewegen, elke vrouw heeft zo haar eigen doel. Of je nu gewicht wilt kwijt raken, centimeters wilt verliezen, werken aan je conditie, in beweging wilt blijven, back in shape na de zwangerschap of juist gezond en fit blijven tijdens de zwangerschap. Dat laatste ervaart Jolanda nu zelf, ze is 37 weken zwanger en sport nog steeds 2 keer per week in de warmtecabine.

Lees meer…