Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT+WINACTIE! Mijn eerste yoga ervaring met een yogamat van Yogashop

Vroeger vond ik yoga maar zweverig, maar ik ben altijd iemand van het uitproberen en dat was gelijk een intensieve poweryoga les. Dat was iets te heftig en de helft van de les zat ik alleen maar te kijken naar de mensen die het wel voor elkaar kregen om op hun hoofd te staan of in de meest onconfortabele posities te gaan staan. Het voelde als falen in iets wat ik nog nooit gedaan had, dus ik besloot het maar even te laten gaan. Een aantal jaar later heb ik het nog eens geprobeerd en dat was een heel prettige ervaring. Ik voelde mijn ademhaling zakken en ondanks dat ik niet alles mee kon doen, werd ik heel rustig en voelde ik me op mijn gemak. Hoe mijn yogareis verder ging, lees je hieronder verder!

Inmiddels had ik de smaak te pakken en ging ik op zolder in een grote ruimte met mijn laptop yogalessen uitvoeren op een matje. Het zorgde voor minder stress, mijn ademhaling werd beter en ik begon het echt heel erg fijn te vinden voor mijn lichaam. Ik heb dat toen een half jaar intensief gedaan, totdat ik ineens gordelroos kreeg. Ik ben destijds begonnen na mijn postnatale depressie en ik geloof dat mijn stress van die tijd er nog uit moest en dat dit op deze wijze gegaan is. Maar ondanks dat was dit wel even een kink in de kabel en heb ik het voorlopig on hold gezet.

Tot een paar maanden terug dacht ik ineens, waarom pak ik het niet weer op? Ik vind het zo fijn en het geeft rust en ontspanning in mijn drukke bestaan. Ik mocht een prachtige yogamat – een échte Love Yoga Mat – van de Yogashop.nl uitzoeken en ben ik ontzettend blij mee. Hij is fijn in gebruik, lekker stevig en kan tegen een stootje, bovendien ziet hij er prachtig uit!

Love Yogamat
Het yogamatje is slijtvast en geeft goede grip en isolatie, ook op koude vloeren. Hij is licht en je kunt hem gemakkelijk oprollen. Je ontvangt er een gratis meegeleverde draagkoord bij en zo kun je hem dus makkelijk overal mee naartoe nemen. Als je hem dubbel vouwt past hij precies op de bodem van een gemiddelde reiskoffer en kan hij overal met je mee naar toe. Hij is prachtig om te zien en het is fijn materiaal, ook niet heel dun dus je hebt wat meer houvast bij oefeningen en hoeft je knieen niet te belasten doordat het dun materiaal is. Ideaal en lief voor je lichaam dus!

De Love Yogamat heeft de volgende eigenschappen:

 • anti slip / sticky
 • wordt steeds stroever door gebruik
 • lichtgewicht (+/- 1,7 kg)
 • wasbaar, maar wees voorzichtig met de print
 • met GRATIS draagkoord
 • slijtvast en zacht PVC materiaal 
 • geschikt voor een dagelijkse yogapractice
 • geschikt voor alle yogastijlen
 • ook een fijn yogamatje voor beginners

Afmetingen: 

 • 6mm dik
 • 183 cm x 61 cm
 • 1.7 kg

Gebruik:

De love yoga mat wordt door gebruik steeds stroever. Wil je hem vanaf het begin al extra stroef maken? Was hem dan voor gebruik met een ontvettend middel, zoals wasmiddel, natuurazijn, of shampoo. Je kunt het yogamatje ook licht scrubben met grof zeezout en spoel hem dan goed af onder de douche. Rol de yogamat vervolgens stevig op in een handdoek en druk het vocht er zo veel mogelijk uit, en laat hem dan een paar dagen goed aan de lucht drogen. Glijd je vaak uit door transpiratievocht? Kijk dan ook eens naar de Love YogaTowel die bovenop de love yogamat gebruikt kan worden voor nóg meer grip en hygiëne. De Love Yogamat kan ook in de wasmachine gewassen worden, zelfs op 60 graden. Handig als je de mat bijvoorbeeld ook buiten gebruikt.

Mijn ervaring
Zelf vond ik de yoga mat heel prettig in gebruik. Hij was niet glad in gebruik, maar ik transpireer ook niet heel heftig. Ik kan mij voorstellen als je hot yoga doet, dat de ervaring dan anders kan zijn. Je kunt dan de Yoga Towel erop leggen om niet uit te glijden tijdens je workout. Wat ik ook prettig vind is dat hij lang is, sommige yoga matten zijn wat kort en voor een lang persoon zoals ik is dat niet fijn. Ik vind hem er prachtig uitzien en heel prettig in gebruik. Ik ben zelf nog een beginner, maar kan hiermee zeer goed uit de voeten 😉 Ik ben er erg blij mee en zou anderen deze yoga mat zeker aanraden.

WINACTIE!
Wil je ook kans maken op deze supermooie Magic Carpet yoga mat?

– Laat dan hieronder weten of je beginner of gevorderde yoga beoefenaar bent en wat je favoriete posé is;
– Deel dit bericht op social media – lief maar niet verplicht! 😉

Wij maken 17 mei a.s. de gelukkige winnaar bekend via Facebook!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 16

 • reply

  Anneliese de Waal

  12 mei 2018

  Ik doe graag mee, ik doe iedere zondag in de ochtend yoga, nu ongeveer een jaartje mee bezig. Prachtige mat om mee te nemen naar yoga. Zou super zijn 😊😀

 • reply

  Anita H.

  12 mei 2018

  Ik val onder de beginners. Mijn favoriet is de lotushouding.

 • reply
  12 mei 2018

  Be Strong, Be Healthy, Be Happy!!!! HAPPY met YOGA 💞verbinden van lichaam en geest no stress judt relax.Beginnde yoga beoefenaar 🍀de krijger is mijn favoriete pose: (Zet je benen in de spreidstrand en breng je armen omhoog. Draai je voorste voet recht vooruit en boog langzaam met je knie naar voren. Zorg ervoor dat die niet verder reikt dan je enkel)

 • reply

  Marian Zw

  12 mei 2018

  Ik ben een beginner. Tijdje samen met mijn oudste dochter Pilates gedaan. Maar nu ook thuis yoga. Hoewel ik het de laatste tijd ook weer heb laten versloffen. Ik merk inderdaad ook dat het me goed doet. Zit lekkerder in mn vel. Maar dan ook graag kans op z’on mooi mat als stimulans om het weer flink op te pakken deze zomer

 • reply

  marleen meissen

  12 mei 2018

  Zou geweldig zijn om deze mat te winnen! 😍 beetje tussen gevorderd en beginner in denk ik 😉 de neerwaartse hond blijft favoriet. Fijn voor mijn rug ❤

 • reply

  Myrthe

  12 mei 2018

  Ooooo ik ben op zoek naar een nieuw matje en deze lijkt me perfect! Mijn favo pose is de king pigeon omdat ik daar met name door de moeilijke balans in de houding echt wel ff op heb moeten oefenen en dit samen met mijn klasje tot doel heb gemaakt!! Ben zelf yoga lerares met als missie om mensen te laten ervaren dat yoga echt niet zweverig hoeft te zijn maar gewoon een super goede tegenhanger is van alle geweld in de fitnesszaal. De meeste mensen hebben geen idee hoeveel plezier ze hun lichaam doen met het verlengen van spieren ipv alleen maar verkorten door al die gewichten!!

 • reply

  Nicole

  13 mei 2018

  Ik ben geen beginner maar kan mijzelf ook niet echt gevorderde noemen. Ik zit er tussenin denk ik. Mijn favoriete pose is toch wel de childspose. Heerlijk vind ik die!

 • reply

  Sigrid

  13 mei 2018

  Wat een gave, mooiemat idd.!!
  Ik ben een beginner maar wat voelt het heerlijk! De zone groet vind ik wel erg fijn om te doen 😁 Namasté, Melinda 🙏🏻

 • reply

  Marijke Langenegger

  13 mei 2018

  Oooooh wow💓! Dit vind ik echt een práchtige yogamat! Ik geef gemiddeld 5x bodybalance in de week, 70% yoga, dus ik ben wel een beetje gevorderd. Wat zou ik deze graag meenemen naar mijn werk☺️🧘🏼‍♀️! Mijn favoriete pose is 3-legged down dog💞🤞🏽

 • reply

  Chrissy

  14 mei 2018

  Ik mag denk ik wel zeggen dat ik een ervaren Yogi ben na al die jaren beoefenen 🙏 maar na mijn zwangerschap nu voel ik me echt weer een beginner 🙈 een mooie nieuwe maar vooral handige mat zou fijn zijn om mijn practice weer op te pakken 😊

 • reply

  Chrissy

  14 mei 2018

  Ik mag denk ik wel zeggen dat ik een ervaren Yogi ben na al die jaren beoefenen 🙏 maar na mijn zwangerschap nu voel ik me echt weer een beginner 🙈 een mooie nieuwe maar vooral handige mat zou fijn zijn om mijn practice weer op te pakken 😊 oowja mijn favoriete houding? Crowpose!! Ik ben iedere keer weer trots als die mag lukken. Of een warrior waarin ik me gegrond en krachtig voel 🙌

 • reply

  Riekie Bos

  14 mei 2018

  ik ben nog een beginner en kan zo’n fijne mat dus goed gebruiken, want ik ben van plan nog lang met yoga door te gaan.
  De kat vind ik heerlijk voor mijn rug.
  En de maanhouding vind ik ook heel fijn.

 • reply

  Veronica

  14 mei 2018

  Ik heb een tijdje actief bikram yoga gedaan ( 90 minuten in de hitte). Helaas blijk ik daar niet goed tegen te kunnen. Dus op dit moment doe ik thuis oefeningen en ben ik zoekende naar goede instructie.

  Het fijnst vind ik de pigeon pose. Lekker die stretch op plekken en spieren die je tijdens een kantoorbaan niet gebruikt.

 • reply

  Natasja Van Laer

  14 mei 2018

  Ik heb toch al een aantal jaar ervaring met yoga en nu ook bezig met een opleiding. Zou fijn zijn om ook deze mat te testen en gebruiken! Zo kan ik zelf ook advies geven over wie welke meest geschikte mat. Mijn favoriete pose is (momenteel) ‘legs against the wall’ 🙏

 • reply

  Esmeralda

  14 mei 2018

  Ontzettend leuk! Ik ben sinds twee maanden begonnen met yoga en pilates. Ontzettend leuk en ik had zeker niet verwacht dat dit mij zo goed zou bevallen. Ik gebruik nu nog telkens de matjes van de yogaschool maar hoe fijn (en fris) zou het zijn om een eigen matje te hebben die er ook nog eens superfashionable uitziet.

  Ps. mijn favoriete pose is de duif, dit door de strekking bij het heupgebied, zacht maar toch uitdagend.

 • reply

  Maaike J. Diderique

  15 mei 2018

  Ja, ik doe aan yoga! Soms een beginner, soms een gevorderde, hahaha. De pigeon (De Duif) pose vind ik fijn en natuurlijk de laatste pose van de yogales 🙂
  De Yogamatten die je gebruikte klinkt goed, een lange mat heb ik ook nodig!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .